Doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Onbeperkt geld opnemen tot aan de afgesproken kredietlimiet noemt men het doorlopend krediet. Boetevrij aflossen en het opnemen van de tussentijdse afgeloste bedragen is bij deze vorm van krediet altijd mogelijk. Het doorlopende krediet heeft een variabele rente en u betaalt alleen over het door u opgenomen bedrag rente. Het doorlopend krediet wordt afgesloten bij een bank of via een intermediair, en werkt op basis van een kredietlimiet. Voordeel van een intermediair is dat zij connecties en afspraken met een bank hebben en hierdoor de meest gunstige lening kunnen afdwingen.
Het doorlopend krediet is de meest gekozen vorm van lenen in Nederland, de consument weet namelijk dat er altijd geld achter de hand is.

Deze kredietvorm is een zeer flexibel. Het boetevrij en kosteloos aflossen van deze vorm van lenen is erg aantrekkelijk voor de consument. Maandelijks betaalt u een vast bedrag voor rente en aflossing. Dit bedrag is een vastgesteld percentage van uw kredietlimiet.U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Met het resterende bedrag lost u maandelijks af.

Bij deze vorm van geld lenen is het mogelijk om tussentijds extra geld op te nemen (tot de afgesproken kredietlimiet) en kunt u het overzicht kwijtraken, doordat ongemerkt de looptijd van de lening steeds langer wordt.
De variabele rente kan een ander nadeel zijn. Als de rente tussentijds verhoogt wordt, blijft het maandelijks termijnbedrag gelijk, maar verandert de looptijd van de lening.

Zorg altijd dat u minstens twee verschillende offertes aanvraagt zodat u uw doorlopend krediet met elkaar kunt vergelijken. U kunt dan voor uzelf de meest gunstigste krediet afsluiten.

Het BKR, Bureau Krediet Registratie, houdt dossiers bij van mensen die gebruik maken van een vorm van krediet. U wordt bij een aanvraag dan ook altijd getoetst bij het BKR.
Zijn er in het verleden problemen geweest bij de aflossing van een krediet dan bestaat de mogelijkheid dat u bij een nieuwe aanvraag om krediet afgewezen wordt.

Aanbieders Doorlopend krediet

KredietverstrekkerSoort LeningRenteOfferte aanvragen
A-KredietDoorlopende KredietenVanaf 3,9 %button
GeldshopDoorlopend KredietVanaf 4,0 %button
KredietspotterDoorlopende KredietVanaf 4,4 %button
LeningmakelaarKrediet DoorlopendVanaf 4,4 %button
FinancieelfitKredieten DoorlopendVanaf 4,5 %button
FreoKrediet DoorlopendVanaf 4,6 %button
KredietconcurrentLening DoorlopendVanaf 4,9 %button
OversluitenDoorlopende LeningenVanaf 4,9 %button
DirectaKrediet DoorlopendVanaf 5,5 %button