Kredietverstrekkers Reviews

Lenen via een krediet intermediair omdat verantwoord lenen je veel minder geld kost, toch?

We streven er allemaal naar om financieel onafhankelijk te zijn. Dit houdt onder andere in dat je inkomen genoeg is om:

 • In de dagelijkse behoeftes van jezelf en degenen voor die je verantwoordelijk bent te kunnen voorzien;
 • Jezelf en je dierbaren regelmatig te kunnen verwennen;
 • Je vaste lasten te kunnen betalen;
 • En een gedeelte aan een kant te leggen voor onvoorziene uitgaven of voor het maken van die droomreis naar een exotische bestemming.

Het liefst geniet je van deze financiële onafhankelijkheid zonder dat je ook nog een lening of een hypotheek hebt af te lossen.

Het leven kan echter plotseling een andere wending nemen of er kan er een kans voordoen waardoor je genoodzaakt bent om toch op zoek te gaan naar extra geld. Je zal over dit geld kunnen beschikken door een lening of verzekering af te sluiten, die je binnen een vooraf vastgelegde periode en tegen een al dan niet variabele rente zal moeten aflossen. Voor het afsluiten van een van deze voorzieningen kun je terecht bij diverse kredietverschaffers die elk hun eigen voorwaarden hebben waaronder zij je over het gewenste bedrag kunnen laten beschikken.

Door deze voorwaarden goed door te nemen zal je er al gauw achter komen dat geld lenen ook geld kost. Het is dus aan te raden om weloverwogen keuzes te maken om te voorkomen dat je in een dieper financieel dal belandt. Gelukkig zijn er enkele bedrijven waar je terecht kunt voor advies en begeleiding bij het betreden van dit traject. Zij hebben het tot hun taak gemaakt om aan de hand van je wensen en omstandigheden de beschikbare kredieten te filteren, zodat je echt de lening afsluit die bij je past.

In de volgende alinea’s lees je daarom:

 • Waarom je soms genoodzaakt bent om een consumptieve lening af te sluiten;
 • Welke leenvormen er zijn;
 • Hoe je op een verantwoorde wijde door tussenkomst van een intermediair geld kunt lenen.

Waarom een krediet aanvragen?

Het liefst leef je natuurlijk een schuldvrij leven, maar dat heb je helaas niet voor de volle 100 procent in de hand. Je kunt daardoor genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar geld voor:

 • Het aanschaffen van levensmiddelen;
 • De aankoop van een nieuw vervoersmiddel, mobiele telefoon of huishoudelijke artikelen;
 • Het vergoeden van schade;
 • Het betalen voor een studie, huwelijk, begrafenis of een aanvullende medische behandeling.

Je kunt ook geld nodig hebben om je droomhuis te kunnen kopen of om de periode naar de betaaldatum van je salaris te kunnen overbruggen. Het is tevens mogelijk dat je een krediet moet afsluiten ter aanvulling van het bedrag dat je nodig hebt voor een bepaalde aankoop. In al deze gevallen sluit je een consumptieve lening af. Dat is een krediet dat je financiële ruimte biedt om de desbetreffende (positief of negatief getinte) situaties of omstandigheden waarvoor je goederen nodig hebt die je op korte termijn zal gebruiken, het hoofd te kunnen bieden. Deze kredieten komen in verschillende vormen voor.

Typen consumptieve kredieten

Je kunt voor de volgende twee basis leningen bij de verschillende kredietverschaffers terecht:

Persoonlijke lening: dat is een krediet waarvan je precies weet wanneer je klaar bent met het aflossen van je schuld plus de bijbehorende rente. Je krijgt het bedrag volledig op je bankrekening gestort waardoor je het gelijk kunt gebruiken voor het doel waarvoor je het aanvroeg. De aflossing geschiedt maandelijks en boetevrij aflossen voor het verstrijken van het afgesproken termijn, is vaak niet mogelijk.

Doorlopend krediet: is een lening die je afsluit wanneer je jezelf er van wenst te verzekeren dat je altijd geld ter beschikking. Bij een doorlopend krediet heb je namelijk een maximaal bedrag met de kredietverlener afgesproken, waarbinnen je steeds geld kunt opnemen. Het opgenomen gedeelte los je dan maandelijks af tezamen met de rente die over dat bedrag berekend wordt. Ben je klaar met het aflossen van het bedrag dat je opnam, dan kun je het weer opnemen. Hierdoor kent een doorlopend krediet geen eind datum.

Naast deze twee hoofdvormen van consumptieve kredieten kun je ook:

 • Een WOZ-krediet aanvragen indien je een woning bezit
 • Of opteren voor een Plus Krediet (soms senioren krediet genoemd), als je (meestal) zestig jaar of ouder bent.

Je kunt tevens een aflossingsvrij krediet afsluiten, hetgeen een lening is waarover je geen maandelijkse aflossingen hoeft te doen. Je betaalt slechts de rente gedurende de looptijd van de lening, maar zal na deze periode wel in 1 keer het geleend bedrag terug moeten betalen.

Zo sluit je op een verantwoorde wijze een lening af

 • Verzeker jezelf ervan dat je echt gen andere mogelijkheid hebt om aan het bedrag dat je nodig hebt te komen. Dit wilt niet zeggen dat je geld moet gaan lenen binnen je netwerk. Het is namelijk mogelijk dat je door te bezuinigen en of je uitgavenpatroon aan te passen, erachter komt dat je wel over voldoende geld beschikt;
 • Leen niet meer geld dan je echt nodig hebt;
 • Verzeker je ervan dat je aan je aflossingsverplichting zal kunnen voldoen, zonder dat het ten laste komt van je huishouding;
 • Schakel een krediet intermediair in.

Vijf redenen waarom het lenen van geld door tussenkomst van een intermediair, je helpt om dit om een verantwoorde wijze te doen

Je staat er waarschijnlijk net bij stil dat er zoveel instanties zijn bij wie je een krediet kunt aanschaffen. Dit kan er voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, waardoor het kunnen beschikken over het geld dat je nodig hebt, langer in beslag neemt. Een intermediair kan dit om de hierna te noemen redenen, voorkomen.

 1. Ze zijn professionals: ze weten dus precies wat er allemaal komt bij kijken bij het sluiten van een lening, zijn op de hoogte van de ontwikkelingen op de markt en weten ook met welke (malafide) kredietverleners je absoluut geen zaken moet doen;
 2. Ze kunnen aan de hand van je persoonlijke omstandigheden een adequate inschatting maken van het bedrag dat je daadwerkelijk nodig hebt in relatie tot je potentie om de lening moeiteloos af te lossen;
 3. Hun kennis van de markt stelt ze in staat om de kredietverleners te vergelijken met elkaar waardoor de uiteindelijke lening die je afsluit voldoet aan al je verwachtingen en tevens een voordelige rente heeft;
 4. Vanwege hun professionele opstelling en hun streven je zo goed mogelijk te helpen, kun je altijd met je vragen bij hen terecht;
 5. Ze zijn in staat je te behoeden voor het aangaan van een type lening die je misschien niet nodig hebt.

Enkele krediet intermediairs

A-krediet

A-krediet fungeert als een tussenpersoon tussen jou en een zevental kredietverschaffers. Nadat je hun intake formulier hebt ingevuld, gaan ze direct met deze partners na wie van hen je tegen de meest voordelige voorwaarden van een lening kan voorzien. Hun bevindingen krijg je in de vorm van een gratis vrijblijvende offerte toegestuurd.

Ze timmeren al een aantal jaren aan de weg, wat ze tot de professionals maakt die je bijstaan wanneer je naarstig op zoek bent naar wat extra geld.

A-krediet kent:

 • Twee leenvormen te weten een persoonlijke lening en een doorlopend krediet;
 • Diverse leendoelen waarbij je een lening kunt sluiten om een restschuld af te betalen, je auto aftelossen of je huis te verbouwen.

Door tussenkomst van dit bedrijf kun je een persoonlijke lening vanaf €5000,- tot en met €15.000,- sluiten. De looptijd varieert van een tot vijftien jaar, terwijl het rente percentage groter of gelijk aan 3,5% kan zijn. Dit type lening kun je tot je 71ste levensjaar afsluiten. Indien je tot de doelgroep 72 tot en met 78 jaar behoort, heb je de mogelijkheid om een zogeheten seniorenlening af te sluiten.

Het doorlopend krediet dat je bij de partners van A-Krediet kunt afsluiten heeft een variabele looptijd en rente. Dat wilt zeggen dat je evenveel kunt lenen als bij een persoonlijke lening maar dat de duur en rente van de aflossing afhangt van het bedrag dat je hebt gebruikt van de hoofdsom.

Personen die je voorgingen, kregen geen spijt van de aanpak door deze instantie. Op een kundige en klantvriendelijke manier werden ze geholpen bij het kiezen van een kredietverlener.

Lening makelaar

De lening makelaar is een afdeling van A – Krediet. Zij hebben zich ook ten doel gesteld het lenen van geld voor je te vergemakkelijken.

Daartoe gaan ze de leningen van dertig kredietverschaffers na om je te helpen om de beste lening onder de voor jou meest gunstige voorwaarden af te sluiten.

De Lening makelaar profileert zich als een partner in het op een verantwoordelijke manier afsluiten van een krediet. Ze zullen je dan ook altijd op basis van wat je wilt, die lening adviseren die je in toekomst niet in financiële problemen zal brengen. Hun dienstverlening geschiedt voornamelijk online.

Bij dit bedrijf kun je recht voor het sluiten van een:

 • Persoonlijke lening met een rente vanaf 4,1%;
 • Doorlopend krediet vanaf 4,4% rente;
 • Aflosvrij krediet;
 • Een WOZ- krediet voor woningbezitters;
 • Plus krediet voor personen tussen de 60 en 65 jaar.

Ook helpen ze je bij het laten overschrijven van je lening.

Je kunt een minimum bedrag van €15.000 lenen via dit onderhandelingsteam of een lening tot maximaal €50.000,- via hen bij de diverse kredietverschaffers aangaan.

De Lening makelaar hanteert twee manieren waarop zij je van dienst kunnen zijn. Of ze zoeken aan de hand van je wensen en situatie voor je naar een gepaste lening of ze adviseren je telefonisch of op hun kantoor over de financieringsmogelijkheden die je hebt.

De meeste personen die je voor zijn gegaan zijn van mening dat ze vlot, snel en op een klantvriendelijke doch professionele manier zijn geadviseerd en begeleid.

Geldshop

Via Geldshop regel je haast al je consumptieve kredieten gemakkelijk online. Hun netwerk bestaat uit een groot aantal krediet aanbieders wat hen in staat stelt om je zo adequaat mogelijk te helpen. Je kunt via hen bijvoorbeeld een lening afsluiten waarvan de hoofdsom die ligt tussen de €2.500 en €75.000,- waarvan de rente varieert tussen de 3,5% en 9,0%.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in:

 • Het afsluiten leningen: ze bemiddelen bij het aangaan van een persoonlijke lening, doorlopend krediet of het laten overschrijven van bestaande schulden;
 • Verzekeringen zoals het sluiten van een auto-, opstal-, inboedel-, pakket- en reisverzekering;
 • Het aangaan van een hypotheek van welke vorm dan ook.

Alles wordt online afgehandeld, wat het vlot verloop van hun interventie ten goede komt. Vandaar dat degenen die hen hebben gecontacteerd voor hulp vinden dat Geld shop hun op een professionele wijze hebben geholpen aan een lening die volledig op hun omstandigheden aansluit. Ook hebben ze het team als erg klantvriendelijk ervaren.

Ferratum en hun dochteronderneming Saldodipje

Ferratum geeft op hun website aan dat je via hen slim, simpel en snel een mini lening kunt afsluiten. Dit doe je door in hun contactformulier het gewenste bedrag op te geven, waarna je je identiteitsdocument en gegevens invoert. Hierna verifieer je je bankgegevens. Ze streven er naar om binnen 24 uur het gewenste leenbedrag aan je over te maken.

Het bedrijf werd in 2005 in Finland opgericht en is in 23 landen actief. Ze sluiten via hun onderdeel Saldo dipje mini leningen af vanaf €100 die je binnen 15, 30 of 45 dagen moet aflossen. De rente bedraagt 6,18%. Deze leningen zijn ideaal wanneer je jezelf midden in de maand voor een onverwachte uitgave geplaatst ziet.

Ook is het mogelijk om bij de Ferratumgroep een pluslening aan te vragen. Dit kan voor bedragen die liggen tussen de €1100,- en €2000,- De rente is ook vanaf 6,18 procent met een maximale aflossingsduur van vier maanden.

Alhoewel deze bedrijvengroep al langer aan de weg timmert, zijn de recensies over hun dienstverlening gedurende de afgelopen periode haast allemaal negatief.

Zo vind men dat:

 • Ze bij het eerder aflossen van de schuld onterecht worden beboet;
 • Er niet op berichten gereageerd wordt;
 • De serviceverlening in vergelijking met het begin, erg is verslechterd.

Gelet op het feit dat hun producten wel in een zekere behoefte voorzien, is het te hopen dat hun aanpak gauw wederom ten goede zal veranderen.

Hopelijk weet u nu hoe u op een verantwoorde wijze een lening kunt afsluiten.

Tevens belichtte ik een viertal bedrijven die het tot hun missie gemaakt hebben je bij het nemen van deze stap te begeleiden. Met hun hulp slaag je er beslist in om die financiële injectie die je nodig hebt op een verantwoorde wijze te lenen en het wederom met gemak binnen het afgesproken termijn af te lossen.