Lening Aanbieders Met Elkaar Vergelijken!

Lening aanbieders

In Nederland zijn er behoorlijk wat kredietverstrekkers die leningen aanbieden. Het heeft zeker zin om leningen en kredieten met elkaar te vergelijken op rente maar ook op randvoorwaarden die de verschillende kredietverstrekkers hanteren.
Lenen is vandaag de dag zeer gemakkelijk te regelen. Waar men vroeger naar de bank moest om een lening aan te vragen, gebeurt dit nu steeds vaker online of zelfs per SMS. Gelukkig is er steeds meer regulering op het gebied van geld lenen en wordt er door verscheidene instanties streng op toegezien dat de kredietaanbieders de juiste vergunningen hebben voor hun activiteiten. Hier ligt dus ook een taak voor de consument zelf die vooraf goed moet onderzoeken of een kredietaanbieder wel aan de juiste voorwaarden voldoet en de juiste vergunningen bezit om kredieten te verstrekken.

Reviews kredietverstrekkers

Op deze site hebben we verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergeleken op het rentebedrag wat je kunt lenen, de looptijden en verschillende rentepercentages. Zo kun je onder andere deze kredietverleners hier vergelijken:
Kredietconcurrent
Kredietgroep Nederland
Kredietspotter
Lenen met advies
Leningvisie
Freo

Welke kredietverstrekkers zijn er, en hoe maak je de keuze?

Er zijn tientallen kredietinstellingen in Nederland. Sommige kredietverstrekkers bieden veel verschillende leningen aan, terwijl andere gespecialiseerd zijn in een specifiek type krediet. Welke lening je ook wilt lenen: er is altijd een geschikte kredietverstrekker voor je. Wil je geld lenen, maar weet je niet welke lening het beste past bij jouw leendoelen? We zullen ons best doen om je zo duidelijk en transparant mogelijk uit te leggen welke lening het beste bij je past. Daarnaast hebben we het verschil uitgelegd tussen persoonlijke leningen, doorlopende leningen, minileningen en nog een aantal meer.

Welke kredietverstrekkers zijn er?


Er zijn verschillende soorten kredietverstrekkers. We maken onderscheid tussen banken en andere kredietverstrekkers.

  • Je kunt bij de bank verschillende soorten leningen opnemen. Bij hypotheken moet ook rekening worden gehouden met persoonlijke leningen en doorlopend krediet. Je kunt lenen bij jouw eigen bank of bij een andere bank. Andere kredietverstrekkers zijn bedrijven die leningen verstrekken maar niet onder de titel “bank” vallen.
  • In Nederland zijn veel bekende geldverstrekkers actief. De bekende banken die leningen verstrekken aan consumenten zijn Rabobank, ABN AMRO, ABN AMRO en SNS Bank. Andere bekende kredietverstrekkers zijn DEFAM, InterBank en Qander.
  • Daarnaast zijn er nog verstrekkers zoals saldodipje.nl, a-krediet, geldshop, ferratum en de-leningmakelaar.
  • Er is ongelooflijk veel keus wanneer je krediet gaat aanvragen, en de keus tussen de aanbieders is zeker geen makkelijke. De looptijd hangt vaak af van het geleende bedrag, en het geleende bedrag hangt af van persoonlijke factoren. Hoe meer je leent, hoe langer de looptijd zal zijn. Maar andersom werkt het ook, hoe langer je de looptijd wilt rekken, hoe hoger het minimumbedrag is dat je zult moeten lenen.

Vergelijkingen tussen leningaanbieders


Om je een inzage te geven in welke mogelijkheden je hebt en wat de beste optie voor jou is, nemen we een aantal van de verstrekkers even met je door.

A-krediet


A-kredit is een goedkope optie. Je hebt te maken met een onafhankelijke kredietverstrekker die al krediet verstrekt vanaf 3.5% rente. Je hebt een offerte zo aangevraagd en deze heb je binnen 24 uur binnen. Daarnaast is a-krediet georiënteerd op digitaal werken, dit garandeert de snelheid van het proces. De offerte is geheel vrijblijvend. Je kunt gaan voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De lootpijd bedraagt minimaal 12 maanden en maximaal 180 maanden voor een persoonlijke lening, de looptijd voor een doorlopend krediet is echter variabel.

De leningmakelaar


De leningmakelaar geeft je direct een inzage in wat je kunt lenen aan de hand van een handige berekeningsmethode op de website. Je heeft je nettosalaris en dat van je partner op, daarnaast geef je ook het hypotheek/huurbedrag op en je hebt direct je maximale krediet. De rente is vrij laag, voor een persoonlijke lening kan al vanaf 4.1%, een doorlopend krediet kan al vanaf 4.4%. De lenigmakelaar is echter meer een partner, deze vergelijkt leningen, op zijn minst meer dan 30, om voor jou de laagste maandlasten te vinden. Een offerte aanvragen kan gemakkelijk online. Je kunt hoge kredietbedragen aanvragen, de range ligt van €15.000 tot €50.000 met een duur van 120 maanden.

Ferratum


Ferratum heeft een gemiddelde gekozen looptijd van 45 dagen, hier kun je een krediet van €600 voor aanvragen. Het rentepercentage bedraagt 9.86% Ferratum heeft een grote klantenbasis met veel tevredenheid, je zit qua vertrouwen dus altijd goed bij Ferratum. Daarnaast heeft Ferratum een vrij simpel online proces, een lening aanvragen is dus heel makkelijk.

Geldshop


Geldshop heeft een ongelooflijk lage rente. Je kunt lenen tegen 3.5% rente. Plus, de beoordeling op Trustpilot is maar liefst 5 sterren gemiddeld, dit is extreem hoog. Online kun je eenvoudig berekenen wat je kunt lenen. De site is daarnaast overzichtelijk, en alle informatie nodig kan worden gevonden. De leenvormen zijn persoonlijke leningen en doorlopend krediet.

Saldodipje


Saldodipje is een kredietverstrekker die bekend staat om goede service, dit is bekend onder diverse reviews van meerdere gebruikers. Een een aanvraag kan gemakkelijk online worden gedaan. De meest genomen looptijd is die van 45 dagen, men kan dan krediet aanvragen voor €600. De rente is echter vrij hoog: 9.86% Looptijden kunnen tot en met 124 dagen worden aangevraagd, maar daar staat een hoger minumumbedrag tegenover, van €1100.

Hoe herken je een foute kredietverstrekker?


Je wilt natuurlijk een lening lenen bij een betrouwbare geldverstrekker die goede leenvoorwaarden hanteert en een aantrekkelijke rente heeft. Wil je de beste kredietverstrekker vinden voor jouw lening? Dan raden we je aan om verschillende kredietverstrekkers te vergelijken.

Niet alleen door de prijs te controleren, maar ook door de looptijden van verschillende leningen met elkaar te vergelijken, vind je het beste en goedkoopste krediet.

Mogelijk heb je ook een e-mail ontvangen met een zeer aantrekkelijke leningaanbieding. Of zie een advertentie op Facebook die een zeer lage rente heeft en wordt gebruikt voor persoonlijke leningen. Ben je op zoek naar een lening, dan kun je deze accepteren.

In al deze gevallen gaat het om fraudeurs die geen geld willen lenen maar je willen bedriegen. Maar hoe identificeer je zo’n verkeerde geldschieter? Welk risico zou je nemen?

Deze partijen gaan uit om te onderhandelen, en dat doen ze op een zeer sluwe manier. Ze verstrekken je heel gemakkelijk en snel leningen tegen zeer goede voorwaarden. De rente is bijvoorbeeld veel lager dan die van andere banken of kredietverstrekkers. Meestal ongeveer 2%. Er is geen probleem met de BKR-codering. In feite is het hele verhaal zo opgebouwd dat vooral degenen die al in financiële moeilijkheden verkeren, dat vaak doen.

Geld betalen en dan pas lenen, dan zit je fout!


Deze fraudeurs maken het je zo gemakkelijk mogelijk. Je hoeft alleen je gegevens achter te laten en enkele documenten op te sturen, meestal hoor je het op dezelfde dag dat de lening wordt goedgekeurd. Om het benodigde bedrag te betalen, hoef je slechts een paar kosten te betalen. Dit is waar het probleem ligt!

Om je lening te krijgen, vragen ze naar beheerkosten, bijvoorbeeld notariskosten. Overboekingskosten of verzekeringspremies. Meestal vragen ze je om 100 tot 300 euro te betalen. Het is het beste om een vrij groot bedrag te zijn, maar in werkelijkheid moeten mensen dat bedrag natuurlijk betalen om de beloofde lening te krijgen.

Je hebt betaald, en na betaling hoor je het nooit meer. Je e-mail wordt niet meer beantwoord. Het telefoonnummer reageert niet. Na een tijdje viel het kwartje. Je bent bedrogen, je heeft geld verloren en kunt naar de lening fluiten. Vervelend! Maar geloof me alsjeblieft, als je doorzet, heb je geluk. Omdat je niet de eerste bent die verder gaat met de fraudeur. Je hebt al een keer betaald, waarom proberen ze niet meer geld van je te stelen? Geloof het of niet, in sommige gevallen werden mensen lange tijd vrijgelaten en verloren ze duizenden dollars.

Nog meer mogelijkheden om ze er uit te pikken.


Wil je een lening? Wil je weten hoe je aan een goede persoonlijke lening of persoonlijk krediet kunt komen? Dus we hebben wat tips voor je.

Zo weet je zeker dat je geld kunt lenen bij een betrouwbare Nederlandse bank of geldverstrekker.

Elke instelling die geld wil lenen, moet altijd een waarschuwing bovenaan de advertentie plaatsen: geld lenen kost geld. Dit is een wettelijke vereiste. Zie je het niet in de ontvangen mail of advertentie?

Als alle banken een rente van 4% of 5% eisen en de kredietverstrekker een rente van 2%, moet er onmiddellijk alarm worden geslagen. Niemand wil je geld lenen omdat je een BKR code hebt, maar is dit bij deze verstrekker geen probleem? Alarmbellen en zwaailichten!

Het is duidelijk, maar de wet staat banken en geldschieters niet toe om leenkosten in rekening te brengen. Ontvang dus het eerste nieuws over vergoedingen vanaf hier!

De e-mails die je ontvangt, bevatten meestal buitenlandse namen en deze partijen gebruiken vaak e-mailadressen die eindigen op “hotmail.com, gmail.com en lavabit.com. Dit is geen gewoon bedrijfse-mailadres.”

Om eerlijk te zijn, de advertenties en e-mails die je ontvangt, zijn nogal onhandig. Dat is nergens goed voor. Als we het zo zeggen, klinkt het een beetje onvriendelijk, maar als je zelfs maar een e-mail als deze beantwoordt, zullen ze weten dat je eerder betaalt zonder te overwegen of ze erom vragen. Ze zijn inderdaad op zoek naar minder belangrijke consumenten en krijgen geen leningen bij gewone banken.

Als een bedrijf is ingeschreven in het AFM-register, kan het alleen in Nederland krediet verstrekken. Weet je niet zeker of de kredietverstrekker betrouwbaar is? Controleer altijd of het bedrijf een AFM-vergunning heeft.

Krediet en een negatieve BKR.


Door de BKR-registratie te ontkennen is het meestal niet mogelijk om geld te lenen. Omdat je in het verleden niet aan je betalingsverplichtingen heeft voldaan, heb je je negatief aangemeld bij Bureau Kredietregistratie. Rapporteer er dan over. Als je bijvoorbeeld geen maandelijkse afbetalingen of uitstaande leningen of abonnementen heeft, kun je doorgaan met een negatieve registratie. Banken of tussenpersonen zijn verplicht controles uit te voeren voor jou en de kredietverstrekker.

Zonder de BKR toets is het meestal niet mogelijk om geld te lenen en doe je de toets altijd bij het kredietregistratiekantoor voordat je de leningaanvraag daadwerkelijk in behandeling neemt. Zoals eerder vermeld, moet de bank of geldverstrekker bij het aanvragen van een lening eerst je krediet controleren bij het kredietregistratiekantoor. Erkende en betrouwbare kredietverstrekkers staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ze oefenen een zeer strikte controle uit op de levering van financiële producten aan consumenten.

Persoonlijke leningen.


Persoonlijke leningen zijn de meest bekende vorm van leningen en er worden ook garanties verstrekt in termen van leenvoorwaarden en vergoedingen. Weet je precies hoeveel geld je nodig hebt en wil je weten wanneer de lening vooruit is afbetaald, dan kun je voor deze leningvorm kiezen. Je leent een vast bedrag tegen een vaste rente en betaalt elke maand een vast bedrag. In deze periode kun je het afbetaalde geld niet meer opnemen. Je kunt in grote bedragen een persoonlijke lening kopen, zoals het kopen van een nieuwe auto, het verbouwen van een huis / tuin of een andere aankoop waarvoor een groot financieringsbedrag nodig is.

Het doorlopend krediet.


Doorlopend krediet is een flexibele manier van lenen: je kunt vooraf het geleende bedrag bepalen en je kunt gedurende je ambtsperiode geheel vrijelijk opnemen en terugbetalen. In tegenstelling tot persoonlijke leningen is doorlopend krediet geen vorm van lenen, maar kan het je een garantie geven. De rente die je over de lening betaalt, kun je binnen de tijdslimiet wijzigen en je kunt zelf bepalen wanneer de lening wordt afbetaald. Doorlopend krediet is een lening die een zekere mate van discipline vereist. JE bent niet verplicht om maandelijks te betalen, maar je moet rente betalen. Daarnaast wil je niet jarenlang aan een lening vastzitten. Als je geld bij de hand wilt hebben, kun je een lening afsluiten.

LET OP: Geld lenen kost geld.


Geld lenen en geld uitgeven. Krediet kost ook geld, dat is rente. Deze rente betaal je binnen de looptijd van de lening die je hebt uitgeleend en is per aanbieder anders. Je betaalt bijvoorbeeld meestal elk jaar 6% of 7% rente bij een bekende Nederlandse bank. Geld lenen is veel geld en daar moet je je bewust van zijn. Er zijn ook erkende kredietverstrekkers die je een lening van 4,5% kunnen verstrekken, wat meestal de laagste rente is die je kunt krijgen. Door je lening te herfinancieren, kun je rentekosten besparen.

Debetrentevoet.


Het leentarief is de rente over het geleende bedrag dat u aan de bank of geldverstrekker verschuldigd bent. Als het rentepercentage voor lenen gelijk is aan het rentepercentage op jaarbasis, zal de bank of geldverstrekker voor de lening geen extra kosten in rekening brengen. Als het rentepercentage voor lenen lager is dan het rentepercentage op jaarbasis, zal de bank of geldverstrekker extra kosten in rekening brengen voor het geleende of te lenen bedrag. Het werkelijke jaarlijkse rentepercentage is de huidige debetrente plus de kosten die de bank of geldverstrekker in rekening brengt.

Een jaarlijks percentage.


Als je een lening leent, dan moet je daarover maandelijks rente betalen. Deze kosten worden ook wel jaarlijkse kostenpercentages (APR) genoemd. Dit zijn de vergoedingen die je aan de bank, aanbieder of geldverstrekker betaalt als vergoeding voor het lenen. Naast de maandelijkse leenrente die je betaalt, kan de bank of geldverstrekker ook andere vergoedingen in rekening brengen. Alle kosten die in rekening worden gebracht voor het verstrekken van leningen worden APR of jaarlijks vergoedingspercentage genoemd.